Morgenmadsboller (koldt hævet)
Der skal bruges:
15 g gær
3.5 dl koldt vand
1.5 tsk. Salt
1 strøgen spsk. Sukker
1 spsk. Olie / blødt smør / plantemargarine
100 g grahamsmel / havregryn
Ca. 350 g mel.
Der skal gøres:
Dag 1.
Gæren røres ud i salt og vand tilsættes.
Resten tilsættes og dejen røres til den er ensartet og sammenhængende
Skålen dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskab til næste dag.
Dag 2.
Tænd ovnen på 200 grader
Form 12-14 boller med 2 spiseskeer på en bageplade med bagepapir
Bollerne efterhæver i 10 min.
Pensl bollerne med mælk og bag dem i 20-25 min til de er gyldne.
Fiskefad
Der skal bruges:
3 store løg
2-3 porer
1 (2) dåser hakkede tomater
2 (3) dl. fløde
Fisk (torskefilet eller helleflynder)
Oregano
Salt & peber
1 grøntsags terning
Note til mængder: 1 dåse tomater og 2.5 dl fløde er nok til 2-3 personer.
Der skal gøres:
Løg og porer snittes fint og disse svitses i lidt olie, de skal være bløde men ikke brune. Hakkede tomater hældes over sammen med grøntsags terning, og der røres godt mens fløden hældes i. Der smages til med oregano, salt & peber (brug godt med oregano). Det skal simre nogle minutter på svag varme.
Fisken skal være optøet, have fjernet ben, renset, skyllet og tørret godt for at undgå for meget væske i fadet.
1/3 af grønsagsblandingen fældes i fadet, fisken lægges i og dækkes med resten af blandingen.
Tilberedning: I forvarmet ovn på 175 grader i ca. 40 min.
Pandekager
Der skal bruges:
200 g mel
5 dl mælk
3 æg
¼ tsk. salt
1 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
Smør til stegning
Der skal gøres:
Rør mel, mælk, salt, sukker, æg og olie sammen til klumpfri dej
Tilberedning: Steges på panden og vendes når pandekagen er lysebrun i kanten.